
به گزارش«سراج24» 8 ماه متلاطم و متشنج کردن جامعه و تصویر بیرونی جامعه ای آشوب زده، یکی از تبعات منفی اغتشاش سران فتنه و فتنه گران در سال 1388 و پس از اعلام آراء انتخابات ریاست جمهوری بود. در جریان این فتنه، بسیاری از خطوط قرمز نظام زیر پا گذاشته شد ولی یکی از بیشرمانهترین حرکات در 6 دیماه 88 (عاشورای حسینی) که مردم در سوگ و عزاداری امام حسین (ع) بودند، رخ داد. در این روز فتنه گران به شادی و هلهله پرداختند و هیات را به آتش کشیدند.
این حرکت فتنه گران تضاد سران فتنه و بدنه اجتماعی آنان با اسلام را هویدا کرد. در مقابل این حرکت بیشرمانه فتنه گران، مردم ایران با حضور میلیونی خود در ۹ دی 88 تمام تبلیغات و شیطنتهای فتنهگران و دشمنان را بر باد دادند و طومار فتنه گران را در هم پیچیدند. ۹ دیماه یوماللهی حماسهآفرین بود که از نقاط عطف تاریخ به حساب می آید. با توجه به فرارسیدن سالروز حماسه 9 دی «سراج24» نظر 7 فعال فرهنگی را در این زمینه گزارش میدهد.
محمد رضا باغبانزاده، کارشناس پژوهش تبلیغات اسلامی در گفتگو با«سراج24» در خصوص حماسه 9 دی و پیام این حماسه برای دشمنان اظهار داشت: حماسه 9 دی نشانگر ارتباط مردم با دین و معنویت بود، این حماسه نشان داد که مردم از ولایت فقیه جدا نیستند.
علی جلوه، استاد دانشگاه نیزدر مورد علت بروزفتنه در سال88 گفت: با اشاره به اینکه فتنه 88 حاصل بی بصیرتی خواص و نا آگاهی عوام بود، "خواص نباید فریب بخورند زیرا فتنه بعدی دشمن یا فاصله انداختن بین مردم و رهبری و یا تخریب رهبری است."
محمد قصاب نژاد فومنی، فعال فرهنگی استان گیلان با اشاره به اینکه دشمن در فتنه 88 شمشیر را از رو بسته بود، تصریح کرد: فضای فتنه 88 گسترده تر ازتصورات مردم بود، در فتنه 88 برخی متحد شده بودند مردم را که بازوی ولایت هستند، از ولایت دور کنند.
سجاد ستوده، فعال فرهنگی استان گیلان نیز در این گفتگو اظهار داشت: اگر خواص تاثیرگذار جامعه در فتنه سال 88،سر وقت موضع گیری خود را اعلام میکردند، دشمن دیگر نمیتوانست از این فرصت برای فتنه استفاده کند.
مرتضی عبدالهی، نیز همچنین با اشاره به اینکه دشمن برای ایجاد فتنه همواره برنامه ریزی دارد،گفت: فتنه 88 نشان داد که دشمن برای هر 10 سال برنامه منظم وسعی بر براندازی نظام را دارد.
وی افزود: "جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در صورتی که در برابر هجمه دشمن به خود نیاید، آسیب جدی میبیند زیرا نتوانسته هنوز جذب حداکثری داشته باشد".
حمید توفیقی، فعال فرهنگی استان گیلان نیز در گفتگو با «سراج24» در خصوص چرایی ایجاد فتنه 88 گفت: زیاده خواهی برخی از افراد باعث شد تا در زمین دشمن بازی کنند.
این فعال فرهنگی تحلیل فرمایشات مقام معظم رهبری را وظیفه نخبگان برای جلوگیری از فتنه ای جدید دانست و اظهار داشت: نخبگان فرهنگی باید فرمایشات مقام معظم رهبری را در محافل خصوصی خود رصد و تحلیل کنند در غیر این صورت احتمال آسیب دیدگی وجود دارد.
مهدی حقی نیز در پایان میگوید: جریانهای سیاسی بستر قبلی دارند که این بستربا گذر زمان مشاهده میشوند، فتنه سال 88 نیزناشی از بی اخلاقی های اجتماعی و فردی بود که منجر به اختلاف در جامعه شد.